Nieuws/Sport
2158290
Sport

Basketballers verliezen finale WK 3x3

Dimeo van der Horst (op archiefbeeld)

Dimeo van der Horst (op archiefbeeld)

De Nederlandse basketballers zijn er opnieuw niet in geslaagd de wereldtitel te veroveren op het WK 3x3, de nieuwe olympische discipline.

Dimeo van der Horst (op archiefbeeld)

Dimeo van der Horst (op archiefbeeld)

In de Filipijnse hoofdstad Manilla verloor Oranje de finale van titelverdediger Servië: 16-13. Vorig jaar moest Nederland ook al genoegen nemen met het zilver. Servië was toen in de finale met 21-18 te sterk.

De mannen waren er dit keer wel dichtbij. Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Dimeo van der Horst en Aron Royé pakten in de finale een voorsprong van 8-6, maar slaagden er niet in om die marge vast te houden. De Serviërs kwamen terug tot 10-10 en liepen daarna snel uit naar 15-12. De ploeg van bondscoach Brian Benjamin slaagden er in de slotfase niet meer in terug te komen.

Balen

Basketbal 3x3 is een sport die over twee jaar debuteert op de Olympische Spelen van Tokio. Drie spelers van elk team staan in het veld en gebruiken één basket. 

De Nederlandse mannen baalden na hun nederlaag. ,,Hopelijk kunnen we straks als we weer thuis zijn trots zijn op deze prestatie, maar nu overheerst de teleurstelling. We hebben het hele toernooi alles gegeven en wilden zo graag goud winnen. Een andere keer dan maar", zei de aangeslagen Jobse na afloop. Oranje heeft volgend jaar misschien meer geluk als de mannen voor eigen publiek kunnen spelen. Het WK wordt dan op Museumplein in Amsterdam gehouden.