Sport/Wielrennen
2159438
Wielrennen

Toekomst wielerploeg BMC zeer onzeker

BMC in betere tijden.

BMC in betere tijden.

BMC-ploegmanager Jim Ochowicz kan nog steeds niet bevestigen of ontkennen dat het wielerteam ook volgend seizoen nog zal kunnen aantreden. "Op dit moment zou ik geen ploeg kunnen maken omdat ik geen geld help”, aldus de Amerikaan.

BMC in betere tijden.

BMC in betere tijden.

Bij BMC lopen alle sponsor- en rennerscontracten af na dit seizoen. Nog voor het overlijden van eigenaar Andy Rihs was Ochowicz al begonnen aan een zoektocht naar sponsors maar dat verloopt erg moeizaam.

"Ik heb nog steeds geen witte rook over de toekomst van de ploeg”, aldus Ochowicz. Veel renners, waaronder kopman Greg Van Avermaet, willen al een tijdje duidelijkheid krijgen en zouden het liefst nog voor de start van de Tour de France dit horen.

Van Avermaet

"Ik wil echter geen deadline plakken op het vinden van de broodnodige sponsor”, aldus de ploegmanager. “Ook de Tour is geen deadline voor mij. Op dit moment kan ik simpelweg niets zeggen. Wanneer wel? Liever twee weken geleden dan volgende week. Maar ik ben er gerust in dat de renners zullen blijven focussen op hun job, ook in de Tour. De huidige situatie zal daar geen invloed op hebben.”

Rohan Dennis zou al op weg zijn Bahrain-Merida en ook aan de mouw van Greg Van Avermaet wordt getrokken.

“Ja, ik besef dat ik zo een aantal renners kan kwijtspelen maar dat zou ook zo zijn als ik budget had gehad want er zijn heel wat renners einde contract. Ik weet echter ook dat elk jaar sommige toppers pas in december bij een ploeg tekenen.