Sport/Voetbal
215956028
Voetbal

Herbeleef topavond Nederlandse clubs in Europa League

Pablo Rosario (l) en Donyell Malen

Pablo Rosario (l) en Donyell Malen

Na het heerlijke avondje van Ajax in de Champions League hebben PSV, Feyenoord en AZ de succescampagne van Nederlandse clubs in Europa een goed vervolg gegeven.

Pablo Rosario (l) en Donyell Malen

Pablo Rosario (l) en Donyell Malen

Bekijk hier alle uitgebreide statistieken van drie de duels in de Europa League

PSV heeft geen kind aan Rosenborg

PSV kende in Noorwegen een gemakkelijke Europa League-avond. Na een kwartier stond de formatie van Mark van Bommel al op voorsprong tegen Rosenborg. Aanvoerder Pablo Rosario schoot via een been van een verdediger raak.

PSV viert treffer tegen Rosenborg.

PSV viert treffer tegen Rosenborg.

Nog voor rust stond er 0-3 op het scorebord. De eerste goal viel via de kluts en Noor in het eigen doel. Later was ook Donyell Malen trefzeker.

PSV kwam totaal niet in de problemen in Trondheim, maar de thuisploeg deed nog wel iets terug. Samuel Adegbenro was verantwoordelijk voor de enige Noorse treffer. Malen schroefde tien minuten voor tijd zijn doelpuntengemiddelde nog extra op door de 1-4 tegen de touwen te jagen.

Feyenoord pakt eerste punten

Feyenoord heeft in de groepsfase van de Europa League in eigen huis gewonnen van FC Porto. Op basis van een spectaculaire tweede helft versloeg de formatie van coach Jaap Stam de Portugese favoriet met 2-0.

Leroy Fer van Feyenoord

Leroy Fer van Feyenoord

In de 49e minuut kwam Feyenoord op voorsprong. Jens Toornstra scoorde na een actie van Sam Larsson. In de 80e minuut maakte Rick Karsdorp er 2-0 van na een fraaie solo. Tussendoor raakten de Portugezen twee keer de lat en één keer de paal. Feyenoord (Steven Berghuis) schoot één keer op de lat.

AZ kan in flets duel niet stunten

AZ heeft de kans op een stunt tegen een Europese grootmacht laten liggen. De Alkmaarse formatie moest tegen een veredeld B-team van Manchester United genoegen nemen met 0-0. Daarmee deed de nummer drie van de Eredivisie zichzelf in de Europa League tekort. AZ had het betere van het spel en kreeg ook de beste kansen, maar was in de afronding niet slagvaardig genoeg.

Spelers van AZ bedanken het publiek.

Spelers van AZ bedanken het publiek.