2160606
Tennis

Bertens moeizaam naar tweede ronde Rosmalen

Kiki Bertens.

Kiki Bertens.

Kiki Bertens (3) heeft de tweede ronde van het het tennistoernooi in Rosmalen bereikt. Ze versloeg met heel veel moeite Natalja Vichljantseva 5-7, 6-3 en 7-6 (5).

Kiki Bertens.

Kiki Bertens.

Bertens begon voortvarend in de partij tegen haar Russische oppontente. Ze brak de Rosmalen-finaliste meteen in de eerste game en liep uit tot 5-3. Ondanks de voorsprong kon ze de set niet uitserveren. Vichljantseva brak de Wateringse en kwam terug tot 5-5. Bij 6-5 voor de Russische leek Bertens niet meer te geloven setwinst. Ze werd op love gebroken en verloor dan ook onnodig de eerste set met 7-5.

In de tweede set rechtte Bertens haar rug. Bij 3-3 brak ze haar tegenstandster en bij 5-3 brak de Nederlandse tennisster nogmaals: 6-3. Bertens begon de derde set echter weer met een zwakke game en leverde meteen haar service weer in. Maar daarna kwam ze toch weer op stoom.

Emoties

Ze brak terug en liet Vichljantseva niet meer los. Bij 5-3 verloor ze echter tóch weer haar service: 5-4. Op de service van de Russische kreeg ze een matchpunt, maar die kon ze niet verzilveren. Het draaide uit op een tiebreak. Daarin bleek een emotionele Bertens net te sterk: 7-5.

"Hij is binnen, dus ik ben superblij", vertelde ze na afloop. Met haar volgende tegenstandster, Kirsten Flipkens, is ze nog niet bezig. "Eerst hier van genieten."

Het is voor de 26-jarige Bertens de eerste keer sinds 2015 dat ze op Rosmalen verder komt dan de eerste ronde. Vorig jaar ging ze direct onderuit tegen de Duitse Andrea Petkovic en het jaar daarvoor ontbrak de Wateringse wegens een blessure. In 2015 verloor Bertens in Rosmalen in de halve finale van de Italiaanse Camila Giorgi.