Nieuws/Sport
2161400
Sport

Real Madrid verrast met nieuwe trainer

Lopetegui bij Spanje.

Lopetegui bij Spanje.

De Spaanse bondscoach Julen Lopetegui gaat na het WK verder als trainer van Real Madrid.

Lopetegui bij Spanje.

Lopetegui bij Spanje.

De 51-jarige Spanjaard volgt Zinedine Zidane op bij de club die de laatste drie edities van de Champions League won. Lopetegui ondertekent een contract voor drie jaar in Madrid.

De voormalige doelman heeft sinds 2016 de leiding over de nationale ploeg. Lopetegui volgde Vicente Del Bosque op bij de wereldkampioen van 2010. Onder zijn leiding bleef Spanje ongeslagen in de kwalificatie voor het WK in Rusland. De Spanjaarden openen hun jacht op de wereldtitel vrijdag tegen Europees kampioen Portugal en treffen daarna Iran (20 juni) en Marokko (25 juni) in de groep.

Barcelona

Met Lopetegui komt voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid met een verrassende opvolger van Zidane. De namen van Mauricio Pochettino, Massimiliano Allegri, Guti en André-Villas Boas doken het meeste op in de Spaanse media, terwijl ook de Braziliaanse bondscoach Tite werd genoemd.

Lopetegui begon zijn eigen voetbalcarrière bij Real Madrid, waar hij voornamelijk in het tweede elftal speelde. De doelman stond slechts één keer onder de lat in de hoofdmacht. Via Logroñés belandde Lopetegui in 1994 bij FC Barcelona, waar hij drie jaar als reservekeeper fungeerde. Hij sloot zijn carrière af bij Rayo Vallecano. Tijdens zijn periode bij Logroñés maakte hij als invaller zijn debuut in de nationale ploeg. Het bleef bij die ene interland voor Lopetegui.

Als trainer werkte de Spanjaard bijna tien jaar geleden ook even bij Real Madrid, waar hij het tweede elftal onder zijn hoede had. Lopetegui was daarna succesvol met de Spaanse jeugdelftallen en fungeerde tussen 2014 en 2016 als hoofdtrainer van FC Porto. Met de Portugese club wist hij echter geen prijzen te pakken. In 2003 was hij korte tijd trainer van Rayo Vallecano, maar dat was geen succes.