Nieuws/Sport
2161864
Sport

Griezmann heeft beslissing over toekomst genomen

Griezmann tijdens het persmoment.

Griezmann tijdens het persmoment.

Speelt Antoine Griezmann volgend seizoen voor FC Barcelona of blijft hij bij Atlético Madrid? De vedette van de Franse ploeg heeft de knoop naar eigen zeggen doorgehakt en een beslissing genomen over zijn toekomst.

Griezmann tijdens het persmoment.

Griezmann tijdens het persmoment.

Maar de 27-jarige aanvaller vindt het voorlopig 'noch het moment noch de plaats' om meer duidelijkheid te verschaffen.

“De beslissing is genomen, maar dit is niet het geschikte moment of de juiste plaats om het te zeggen. Het spijt me, ik weet dat er naar wordt uitgekeken, maar ik ga niet nu mijn beslissing geven”, zo vertelde de spits van Les Bleus tijdens een persmoment in het Russische Istra, nabij het Franse WK-basiskamp.

Ingewikkeld

“Het lijkt eenvoudig maar een beslissing nemen is ingewikkeld. Omdat dit al drie maanden rondzwermt, ben ik het inmiddels wel gewend. Ik voel me - zoals ik al eerder heb gezegd - vrij rustig. Mijn focus ligt op het WK”, benadrukte Griezmann vier dagen voor de eerste WK-opdracht van de Fransen tegen Australië.

Catalaanse media schrijven al maanden dat Griezmann op 1 juli de selectie van Barça komt versterken. De Spaanse kampioen zou de afkoopclausule van 100 miljoen euro betalen om hem los te weken bij Atlético. Madrileense media berichtten dan weer dat Griezmann mogelijk een contractverlenging bij Atlético zal tekenen. In ruil daarvoor zou zijn jaarsalaris stijgen van 14 naar 20 miljoen euro.