Nieuws/Sport
2165
Sport

Groener direct weg als coach van handbalsters

Henk Groener

Henk Groener

Henk Groener wordt per direct opgevolgd door Helle Thomsen als bondscoach van de handbalvrouwen. De Zweedse zal volgende week tijdens het vierlandentoernooi in Eindhoven haar debuut maken.

Henk Groener

Henk Groener

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) is vandaag een contract overeengekomen tot en met het EK in december. Daarna zal geëvalueerd worden en als alle partijen tevreden zijn verlengd worden tot Tokio 2020.

,,Het is allemaal snel gegaan”, liet technisch directeur Sjors Röttger weten. ,,Deze ochtend heb ik Helle gesproken en we zijn er meteen uitgekomen. Dat betekent dat zij direct de taken van Henk Groener over neemt.”

Groener zelf liet weten dat hij begrijpt dat er vanuit de bond snel gehandeld is. ,,Toen ik had aangegeven dat ik stopte, wist ik ook dat er een kans was dat er snel een oplossing zou komen. Ik ken Helle en ik denk dat ze goed bij de ploeg past”, liet Groener weten.

De 45-jarige Thomsen stond vanaf het begin al hoog op het verlanglijstje van het NHV en de speelsters. Debbie Klein zal tijdens het vierlandentoernooi als assistent van Thomsen functioneren. Peter Portengen, de rechterhand van Groener, liet eerder al weten niet te willen werken aan de zijde van een andere bondscoach. 

Na het toernooi zal het NHV samen met Thomsen gaan kijken wie definitief assistent bondscoach wordt.