Sport/Autosport
2166339
Autosport

Horner: 'Verstappen een zeer interessant talent'

Horner en Verstappen.

Horner en Verstappen.

Max Verstappen begon onder enige druk aan de GP van Canada. Maar na een solide race eindigde hij keurig als derde. Red Bull-baas Christian Horner denkt dat de prestaties van de Nederlander alleen maar beter gaan worden. "Hij is echt een zeer interessant talent."

Horner en Verstappen.

Horner en Verstappen.

De Britse teambaas was dan ook erg tevreden over zijn 'pupil'. "Hij deed het fantastisch. In elke sport zie je dat sporters even een moeilijke fase moeten doorkomen", zegt hij tegen Formula1.com. 'En dat is in de media nogal uitvergroot. Hopelijk gaat het nu zijn kant op vallen. Dit was in ieder geval een geweldige optreden van hem dit afgelopen weekend."

De Red Bull-baas wilde nog wel even opmerken dat Verstappen deze keer 'alleen' de race beleefde. Zonder de vaste groep supporters, zoals vader Jos en zijn management. "Hij heeft het nu iets anders benaderd, hij was hier helemaal alleen. Dit was volgens mij de eerste keer. Dat is toch even anders."

Hij vervolgt: "Of dat heeft bijgedragen aan zijn prestaties is onmogelijk om te zeggen. Hij is zich nog steeds aan het ontwikkelen en krijgt steeds meer ervaring. Natuurlijk hebben we dit eerst besproken. Maar dat blijft tussen ons." Jos en co zijn er de volgende race gewoon bij. "We wilden dit gewoon even uitproberen. Hij heeft het helemaal alleen gedaan. Alle credits voor Max."