Sport/Wielrennen
2167134
Wielrennen

Greipel in de clinch met directeur Lotto: 'Hij liegt'

Greipel is niet blij.

Greipel is niet blij.

De relatie tussen André Greipel en zijn ploeg Lotto-Soudal lijkt definitief niet meer te lijmen.

Greipel is niet blij.

Greipel is niet blij.

De Duitser zit verwikkeld in een heus welles-nietesspelletje met Lotto-directeur Paul De Geyter over een vermeend voorstel rond een nieuw contract. Volgens De Geyter is er nog geen formeel voorstel geweest van de ploeg, maar Greipel weerlegt dat tegenover Cyclingnews: "Hij liegt. Ze hebben me wel een aanbod gedaan. Alleen vond ik het geen fair voorstel.”

Lees ook: - Greipel en Lotto Soudal frustreren elkaar - 'Gorilla' Greipel lijkt uitgebruld bij Lotto 

Rijdt Greipel volgend jaar nog bij Lotto-Soudal? Beide partijen willen dat naar eigen zeggen heel graag, maar de onderhandelingen over een nieuw contract verlopen allesbehalve in een constructieve sfeer. Dinsdag gaf De Geyter nog een update: “We hebben goed gepraat in april, maar we hebben het nog niet over cijfers gehad. De afspraak was dat we opnieuw zouden praten in (de Ronde van) Zwitserland. Een voorstel heb ik hem helemaal nog niet gedaan.”

Lead-out man

Vooral die laatste uitspraak schiet bij Greipel in het verkeerde keelgat. "Zegt hij dat er geen voorstel is geweest? Dan loog hij. Er is een aanbod geweest, alleen vond ik het geen fair aanbod. Ik ben verrast door die uitspraak. Het ging om twee jaar, maar als hij zegt dat er geen aanbod is geweest, dan is er waarschijnlijk ook geen.”

De discussie tussen Greipel en Lotto-Soudal gaat over de rol waarin hij volgend jaar zal rijden. De renner wil eerste sprinter blijven binnen de ploeg, maar Lotto-Soudal zou in ver gevorderde onderhandelingen zijn met Caleb Ewan. Een overgang van de Australiër zou betekenen dat Greipel daalt in de pikorde en eventueel zelfs lead-out man wordt. De Geyter zegt bij Cyclingnews dat er weliswaar contact is geweest met de makelaar van Ewan, maar dat er ook aan hem nog geen concreet contractvoorstel is gedaan.