Nieuws/Sport
2167622
Sport

PSG vrijgesproken van wanbeleid

Kylian Mbappé (links) en Neymar.

Kylian Mbappé (links) en Neymar.

De Franse topclub Paris Saint-Germain hoeft niet langer te vrezen voor sancties van de Europese voetbalunie (UEFA) vanwege financieel wanbeleid.

Kylian Mbappé (links) en Neymar.

Kylian Mbappé (links) en Neymar.

De UEFA heeft na uitvoerig onderzoek geconcludeerd dat de landskampioen geen regels heeft overtreden in het kader van Financial Fair Play (FFP). Na sluiting van het onderzoek blijft PSG niettemin onder streng toezicht van de financiële waakhonden van de UEFA.

Het kapitaalkrachtige PSG, eigendom van schatrijke investeerders uit Qatar, kwam in opspraak door de aankoop van de Braziliaan Neymar (voor 222 miljoen euro) en de Fransman Kylian Mbappé (voor 180 miljoen euro, na eerst nog een seizoen op huurbasis). Op basis van de FFP-regels mag een club in Europa per jaar niet meer uitgeven dan de omzet. Met deze stelregel wil de UEFA voorkomen dat vermogende eigenaren het succes gaan kopen en met hun gigantische bedragen de spelersmarkt ernstig verstoren.

De UEFA kan onder meer clubs die zich niet houden aan de financiële spelregels schorsen voor deelname aan de Europese clubtoernooien.