Nieuws/Sport
2168306
Sport

'Ik vraag me af hoe Lopetegui dit anders had moeten doen'

Onbegrip bij Hiddink over Spaanse beslissing

Guus Hiddink

Guus Hiddink

Vanuit Moskou, waar hij actief is als tv-analyticus bij FOX Sports Amerika, heeft ook Guus Hiddink verbijsterd naar de Spaanse soap gekeken.

Guus Hiddink

Guus Hiddink

De zeer verdrietige bondscoach Julen Lopetegui werd woensdag ontslagen en werd nog dezelfde dag opgevolgd door technisch directeur van de Spaanse bond, Fernando Hierro.

"Ik snap niet waarom de Spaanse voetbalbond tot dit besluit is gekomen. Lopetegui heeft prima uitslagen neergezet en werkte met de groep goed naar het toernooi toe. Het zijn allemaal volwassen profs in de Spaanse selectie die moeten kunnen omgaan met de situatie, die was ontstaan doordat hij bij Real Madrid heeft getekend. Ik denk dat de spelers dat ook gedaan zouden hebben als de bond rustig was gebleven", laat Hiddink weten.  

De nieuwe bondscoach Fernando Hierro.

De nieuwe bondscoach Fernando Hierro.

"Voor veel jongens is het de laatste kans om nog een WK te winnen. Ik vraag me ook af hoe Lopetegui dit anders had moeten doen. Zoiets stilhouden tijdens een toernooi is ook geen optie, want het lekt altijd uit en dan heb je onrust tijdens het toernooi. Bovendien ken ik Lopetegui persoonlijk en dat is zeker niet iemand die zich bij de nationale ploeg ineens anders was gaan opstellen, omdat hij een contract bij Real Madrid had getekend.”