Nieuws/Sport
2168392
Sport

Aftrap openingswedstrijd om 17.00 uur

WK voetbal in Rusland barst los

caption

caption

De liefhebbers hebben er weer vier jaar op moeten wachten, maar vanaf donderdag kunnen ze ruim een maand genieten van het grootste voetbalfestijn ter wereld: het WK.

caption

caption

De wereldtitelstrijd in Rusland telt 32 deelnemers, zonder Nederland, met titelhouder Duitsland, vijfvoudig kampioen Brazilië, Spanje en Argentinië als belangrijke kandidaten voor een finaleplaats. De eindstrijd is op 15 juli in Moskou.

Lees ook: Poetin en Rusland tussen hoop en vrees

Het WK begint donderdag om 17.00 uur (Nederlandse tijd) met de wedstrijd in poule A tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië. Op basis van de wereldranglijst dreigt deze openingswedstrijd in kwalitatief opzicht weinig hoogstaand te worden. Beide landen staan van alle WK-deelnemers het laagste op de wereldranglijst. Rusland is afgezakt naar plek 70, drie plaatsen onder Saudi-Arabië (67e).

Lees ook:  Van Marwijk: 'Het mocht wel wat losser worden naar elkaar' Saudi-Arabië wil Rusland in rouw dompelen

Hier is het de 32 deelnemers om te doen: de officiële FIFA World Cup Trophy.

Hier is het de 32 deelnemers om te doen: de officiële FIFA World Cup Trophy.

Popster Robbie Williams zal tijdens de openingsceremonie, die rond 16.30 uur begint, in het Loezjniki-stadion in Moskou een optreden verzorgen. De Brit zal worden bijgestaan door de Russische operazangeres Aida Garifoellina. Ook de Braziliaanse oud-voetballer Ronaldo krijgt een rol in de show, die waarschijnlijk wordt bijgewoond door de Russische president Vladimir Poetin. 

Bekijk hier alle uitslagen, statistieken en het programma van het WK voetbal.