Nieuws/Sport
2170382
Sport

Deal tussen Roda JC en Korotaev

Aleksei Korotaev

Aleksei Korotaev

Er is woensdagavond een akkoord bereikt tussen Roda JC en de Russische miljonair Aleksei Korotaev.

Aleksei Korotaev

Aleksei Korotaev

De twee miljoen euro die al vijftien maanden bij een notaris in Heerlen gestald staan, zijn vanochtend overgeboekt naar de Limburgse club. Formeel was dat geld voor Roda JC-investeerder Frits Schrouff, maar die heeft dit geld weer in Roda JC gestoken om daarmee het tekort van het afgelopen seizoen te dekken. Korotaev krijgt nu de reeds eerder beloofde 20% van de aandelen van Roda JC.

Naast Korotaev is er een groep van zes lokale ondernemers (hier kunnen nog andere ondernemers zich bij aansluiten) met een Roda JC-hart die 31% van de aandelen in bezit nemen. Schrouff behoudt 49%. De Rus bevestigde deze deal aan deze krant.

Op deze manier kan Roda JC morgen haar budget voor het komende seizoen bij de KNVB indienen waarmee ze bij de top-drie van de eerste divisie zullen behoren. Het belangrijkste is echter dat de club met een schone lei en schuldenvrij aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Daartoe zal er wel nog gesaneerd moeten worden. De drie groeperingen van aandeelhouders hebben het volste vertrouwen in de nieuwe samenwerking. Initiatiefnemer namens de groep van lokale investeerders voor deze deal is voormalige commercieel directeur van Roda JC Nick Janssen (oprichter van uitzendbureau Flexpoint) die net als algemeen directeur Wim Collard altijd zijn steun richting Korotaev is blijven uitspreken.

Korotaev ondertekende woensdag het contract zodat de notariële acte vanochtend in Heerlen kon passeren. De Rus, die ruim negen maanden vast zat in Dubai nadat hij valselijk beschuldigd werd van het uitschrijven van een ongedekte cheque, heeft eerder reeds aangegeven dat hij een meerderheidsaandeel in Roda JC nastreeft. Voorlopig wacht hij nog op de laatste rechtszaak in Dubai waarna hij zijn paspoort terug krijgt en eindelijk naar Kerkrade kan reizen. Ondanks de zware maanden in de gevangenis en de degradatie van Roda JC is Korotaev de koempelclub altijd trouw gebleven.