Nieuws/Sport
2172368
Sport

"Vandaag is de gelukkigste dag van mijn leven."

Lopetegui al gepresenteerd bij Real Madrid

Lopetegui en Perez.

Lopetegui en Perez.

Julen Lopetegui is een dag na zijn ontslag bij de Spaanse voetbalbond al gepresenteerd bij Real Madrid. "Vandaag is de gelukkigste dag van mijn leven."

Lopetegui en Perez.

Lopetegui en Perez.

De trainer vertelde op een persconferentie over zijn besluit. "Ik kwam hier toen ik 18 jaar oud was met mijn broer bij de jeugd. Ik ging weg van huis om bij Real Madrid te komen. Ik eet en drink Real Madrid. Ik ben compleet loyaal en weet heel erg goed wat loyaliteit is. Ik hoop dat Spanje een geweldig WK speelt."

Lees ook: - Real Madrid laat er geen gras over groeien - Gebroken Lopetegui staat pers te woord  - Spanje ontslaat bondscoach dag voor WK 

Hij vervolgt: "Gisteren was de treurigste dag in mijn leven, na de dood van mijn moeder dan. Vandaag de gelukkigste. We gaan proberen om alles weer te winnen." Lopetegui wil nog wel even wat duidelijk maken: "De eerste die wist van mijn contract met Real was hij zelf! (Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaande voetbalbond)."

Onterechte aanval

Madrid-voorzitter Perez sprak ook: "Belangrijkste is, is dat wij bij elkaar en de meest geliefde club van de wereld blijven. Real Madrid is onterecht aangevallen over deze transfer en de reactie van de bond was dan ook absurd."

Hij bracht de bondsdirectie dinsdag van zijn onverwachte vertrek op de hoogte, amper vijf minuten voordat het sensationele nieuws naar buiten werd gebracht. Lopetegui werd daarop ontslagen, twee dagen voor de eerste WK-wedstrijd van titelkandidaat Spanje tegen Europees kampioen Portugal. Technisch directeur Fernando Hierro is aangesteld als vervanger.

Lopetegui ondertekende donderdag in het bijzijn van vrouwen en drie kinderen een contract voor drie jaar bij Real Madrid. Zijn familieleden hielden het bij zijn presentatie niet droog.