Sport/WK 2018
2172467
WK 2018

Tsjerysjev maakte twee goals

Russische invaller dolblij: ’Hier had ik nooit van durven dromen’

Tsjerysjev was dolblij.

Tsjerysjev was dolblij.

MOSKOU - Hij was naar eigen zeggen al blij dat hij tot de WK-selectie van Rusland behoorde. Denis Tsjerysjev kreeg als vroege invaller in de openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië (5-0) echter meteen de nodige speeltijd.

Tsjerysjev was dolblij.

Tsjerysjev was dolblij.

Met twee gave treffers (2-0 en 4-0) kroonde de 27-jarige middenvelder van Villarreal zich tot zijn eigen verbazing tot man van de wedstrijd. „Hier had ik nooit van durven dromen”, liet hij euforisch weten.

Tsjerysjev scoorde in de extra tijd met een fraai afstandsschot. „Daar heb ik flink op getraind”, legde hij uit. „Daardoor kon ik meteen uithalen. Ik hoefde niet na te denken.”

Bondscoach Juan Antonio Pizzi van Saudi-Arabië trachtte na de afstraffing de moed erin te houden. „Voor ons was dit een heel zware wedstrijd. Deze grote nederlaag komt onverwacht en doet pijn. Rusland speelde heel goed, terwijl wij een slechte prestatie leverden. Dat verklaart deze hoge uitslag. We moeten dit duel maar snel vergeten en ons concentreren op de volgende wedstrijd tegen Uruguay. Ik denk dat we van tactiek moeten veranderen. Ik blijf echter vertrouwen houden in mijn spelers.”