Nieuws/Sport
2173029
Sport

Winter en Witschge verlengen bij Ajax

Richard Witschge (r.)

Richard Witschge (r.)

Erik ten Hag heeft ook komend seizoen de beschikking over zijn assistenten Aron Winter (51) en Richard Witschge (48). Het tweetal had een aflopende verbintenis en kwam met Ajax mondeling een contract voor één seizoen overeen, bevestigt Players United, het management van Winter en Witschge. De nieuwe contracten moeten nog worden ondertekend.

Richard Witschge (r.)

Richard Witschge (r.)

Bij zijn komst van FC Utrecht naar Ajax koos Ten Hag voor Alfred Schreuder als zijn eerste assistent. Schreuder werd door de Amsterdamse club overgenomen van Hoffenheim. Winter verruilde de rol van trainer van Ajax onder 19 voor het assistentschap bij het eerste. Voor het wintertrainingskamp in Portugal voegde Ten Hag vanwege de grootte van de selectie Witschge ’tijdelijk’ aan zijn staf toe, maar de samenwerking beviel zo goed dat Witschge bleef.

En na een half seizoen wil Ten Hag dus nog een seizoen met Witschge én Winter verder. Zo heeft Ajax – vlak voordat maandag de training wordt gestart – de staf rond. De directie hoopte ook de selectie compleet te hebben. Maar de beoogde aanwinsten Lisandro Magallan en Dusan Tadic zijn nog niet binnen.