Sport/Wielrennen
217308
Wielrennen

Breukink gelooft in verrassing van Gesink in Tour

Robert Gesink

Robert Gesink

Maar liefst drie Nederlandse klassementsmannen gingen er in mei van start in de Giro d'Italia. Over twee weken, als de Tour de France in Düsseldorf op gang wordt geschoten, liggen de zaken er heel anders voor. Al denkt Roompot-ploeger Erik Breukink dat Robert Gesink kan verrassen. 

Robert Gesink

Robert Gesink

"Het is jammer dat ze zich bijna allemaal hebben gefocust op de Giro", stelt Breukink in gesprek met TELESPORT VNDG, doelend op Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en winnaar Tom Dumoulin.

Van dat drietal is alleen Mollema erbij in de Tour. "Maar Bauke moet dan in dienst van Alberto Contador rijden", weet Breukink, die zelf drie keer het podium haalde van een grote ronde. De inmiddels 53-jarige Nederlander werd tweede (1988) en derde (1987) in de Giro en derde in de Tour (1990).

Breukink hoopt stiekem op Robert Gesink. "Hij heeft aangegeven voor ritzeges te willen gaan, maar misschien klampt hij aan en lukt het hem om een klassement te rijden. Het gaat vooral om de eerste week. Als hij ziet dat een klassement geen zin heeft, laat hij het een paar keer lopen en gaat hij voor ritzeges rijden. Maar als hij zich echt goed voelt, gaat hij niet zomaar tijd cadeau geven."

Erik Breukink

Erik Breukink