Sport/Wielrennen
217316
Wielrennen

Poels heeft goed nieuws

Wout Poels kan eindelijk weer koersen.

Wout Poels kan eindelijk weer koersen.

Wout Poels is bezig aan een geslaagde rentree. De Limburger kan in de Route du Sud nog niet met de beste klimmers mee, maar fysiek gezien gaat het de Sky-renner voor de wind.

Wout Poels kan eindelijk weer koersen.

Wout Poels kan eindelijk weer koersen.

"De knie houdt het goed", stelde Poels zaterdag na de derde etappe van de Route du Sud, de koninginnenrit die werd gewonnen door de Fransman Pierre Rolland van Cannondale.

De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik kwam op ruim achttien minuten als 43e over de finish. In het algemeen klassement staat hij 41e. De achterstand op leider Silvan Dillier van BMC bedraagt bijna 24 minuten. Het is nog niet zeker of hij als knecht van Chris Froome mee mag naar de Tour de France. Dat bepaalt Sky ergens in de komende twee weken.

Poels reed dit seizoen slechts twee koersen: de Ronde van Valencia en de Ruta del Sol. Zijn laatste wedstrijddag was op 19 februari. Een knieblessure hield hem maanden uit de roulatie. De 29-jarige coureur uit Blitterswijck kon zodoende niet zijn titel verdedigen in Luik.

"Wanneer ik met mijn knie het pedaal omlaag duw, dan voel ik op de kop van de knie een stekende pijn. Als wielrenner kun je wel wat pijn verdragen, maar dit wordt op den duur ondragelijk. Zeker toen er bij het maken van MRI-scans ook nog vocht op die plek van de knie werd ontdekt, wist ik dat ik uiterst voorzichtig met deze blessure moest omgaan", stelde Poels in april in gesprek met TELESPORT.

"Je kunt beter iets breken. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Dan geven de artsen je aan hoeveel weken je out bent. Nu tast ik continue in het duister over het herstel en een eventuele rentree. Natuurlijk knaagt dit aan je. Ik ben al een paar keer huilend van een training terug gekeerd."