Sport/Wielrennen
2173251
Wielrennen

'Zie je, het bestaat!'

Greipel grapt over 'bergallergie'

Greipel heeft het niet zo op bergen.

Greipel heeft het niet zo op bergen.

In de Ronde van Zwitserland stond donderdag de koninginnenrit op het programma. De Deen Soren Kragh Andersen pakte de dagzege en Richie Porte verstevigde zijn leiderstrui. Lang na Andersen kwam André Greipel over de streep en dat had zo zijn 'medische redenen'.

Greipel heeft het niet zo op bergen.

Greipel heeft het niet zo op bergen.

Als 127ste op 24.45 min bereikte de Duitse spurtbom de finish na een lastige bergrit. Dat Greipel niet goed kan klimmen en het ook niet graag doet, is een understatement. Geef de Gorilla maar een vlakke rechte lijn van een kilometer om stevig te sprinten.

Op Twitter ging Greipel dieper in op de verklaring voor zijn afkeer voor de bergen. Hij vond zelfs een 'medische reden' waarom hij niet hard bergop gaat. “Ik heb dus altijd gelijk gehad…Het bestaat!”. Die woorden plaatste de Duitser bij een foto met een uitleg van The Urban Dictionary over ‘mountain allergy’, bergallergie dus.

Er bestaat natuurlijk niet zoiets als een bergallergie, zeker niet voor wielrenners. Collega’s als Thomas De Gendt en Daniel Lloyd reageerden dan ook op ludieke wijze.