Nieuws/Sport
2173316
Sport

Club eist 30.000 euro van spits

Van Duinen: 'Relatie met Excelsior ernstig beschadigd’

Mike van Duinen.

Mike van Duinen.

Mike van Duinen is zeer ontstemd dat Excelsior hem wil dwingen een deel van het geld af te staan waar hij recht op heeft bij een transfer naar PEC Zwolle. Technisch directeur Ferry de Haan wil dat de spits van de Kralingers bijna 30.000 euro afstaat anders gaat zijn verhuizing naar de club van John van ’t Schip niet door.

Mike van Duinen.

Mike van Duinen.

Van Duinen is woest, omdat hij gratis is binnengekomen bij Excelsior en de club na twee seizoenen en veel goals meer dan een half miljoen euro oplevert. PEC Zwolle heeft gisteren nog het bod op de aanvaller verhoogd, maar dat is voor Excelsior nog altijd niet voldoende.

Van Duinen: ,,Ik had al eerder in deze onderhandelingen een gedeelte van mijn transferpercentage ingeleverd. In de afgelopen 24 uur kwam de club met het verzoek of ik in totaal bijna 30 mille wil inleveren en dan kan de transfer doorgaan. Ik ben verbijsterd en vindt het ronduit een schandalige actie van Excelsior.’’

Het feit dat de Rotterdammers bij een transfer aan het deel van de speler willen komen valt over het algemeen slecht bij de spelersvakbond VVCS. De stugge houding van Excelsior kan ook gevolgen hebben voor het aantrekken van spelers. Excelsior heeft nog veel spelers nodig voor het nieuwe seizoen en zoekt doorgaans in een categorie voetballers, die de club als springplank willen gebruiken.

Van Duinen vervolgt: ,, Ik ben transfervrij en zonder doorverkooppercentages gekomen vanuit Dusseldorf. ik heb daarvoor gevoetbald en destijds een groot contract voor ingeleverd in Duitsland. Ik vind het ronduit schandalig dat een club zich zo kan misdragen. De relatie met Excelsior is ernstig beschadigd.’’

PEC Zwolle heeft het bod op de aanvaller verhoogd naar 750.000 euro.