Sport/Tennis
217383
Tennis

Legende Maldini (48) debuteert als tennisprof

Paolo Maldini (links).

Paolo Maldini (links).

AC Milan-legende Paolo Maldini maakt op 26 juni, de dag waarop hij 49 jaar oud wordt, zijn professionele debuut als tennisser. De voormalige verdediger komt dan in actie op het Challenger-toernooi van Milaan.

Paolo Maldini (links).

Paolo Maldini (links).

Maldini, die acht jaar geleden een punt zette achter zijn loopbaan als profvoetballer, heeft zich samen met zijn vriend en coach Stefanio Landonio (45) geplaatst voor het dubbelspel van het toernooi in Italië.

"Ik wist dat we goed waren, maar dit was ons eerste competitieve toernooi", aldus Landonio tegen Il Tennis Italiano. "We hadden alleen een paar demonstratiewedstrijden gespeeld voor het goede doel."

"Of Paolo ook een goede proftennisser had kunnen worden als hij geen voetballer was geweest? Wie weet", vervolgt Landonio. "Technisch is er wel wat te verbeteren aan zijn spel. Maar fysiek en mentaal is hij geweldig. En hij heeft geen moeite met de spanning op beslissende momenten. Hij is echt sterk."

Maldini speelde zijn gehele loopbaan als voetballer voor AC Milan. Voor Italië kwam hij tot 126 interlands en zeven doelpunten. Ook won de oud-verdediger onder meer vijf keer de Europacup I/Champions League.