Nieuws/Sport
2174169
Sport

Leeds strikt oud-bondscoach Argentinië

Marcelo Bielsa

Marcelo Bielsa

LEEDS - De Argentijnse trainer Marcelo Bielsa gaat in Engeland aan de slag bij Leeds United. De 62-jarige Bielsa ondertekende een contract voor twee jaar bij de club uit het Championship, het niveau onder de Premier League.

Marcelo Bielsa

Marcelo Bielsa

,,Het is altijd mijn ambitie geweest om in Engeland te werken en ik heb al vaak de mogelijkheid daartoe gehad. Ik wilde echter wachten tot het juiste project voorbijkwam'', zegt Bielsa. ,,Het aanbod van Leeds is niet te weigeren voor mij.'' De club eindigde afgelopen seizoen op de dertiende plaats.

Bielsa was jarenlang bondscoach van Argentinië (1998-2004) en Chili (2007-2011). Hij leidde Athletic Bilbao daarna naar de finale van de Europa League en in het Spaanse bekertoernooi. Zijn laatste keuzes waren minder geslaagd. Bij Olympique Marseille stapte Bielsa in 2015 na één competitieduel in zijn tweede seizoen boos op. Bij Lazio vertrok hij een jaar later al na twee dagen. Afgelopen seizoen werd de Argentijn na een paar maanden aan de kant geschoven door Lille. Zijn grilligheid leverde hem de bijnaam 'El Loco' (de gek) op.