Nieuws/Sport
2174848
Sport

Hoofd opleiding Jansen weg bij PSV

Pascal Jansen

Pascal Jansen

EINDHOVEN - PSV moet op zoek naar een nieuw hoofd van de jeugdopleiding. Pascal Jansen, de huidige baas, stopt er na een jaar mee. 

Pascal Jansen

Pascal Jansen

Eerder al moest de landskampioen uit Eindhoven afscheid nemen van Marcel Brands. De technisch manager van PSV vertrok naar Everton. De Telegraaf/sport meldde vrijdag dat hoofdtrainer Phillip Cocu nadrukkelijk in de belangstelling staat van Fenerbahçe. 

Jansen is tot de conclusie gekomen dat hij liever als trainer op het veld staat. Vorig jaar volgde hij de naar de KNVB vertrokken Art Langeler op.

,,Ondanks dat ik een mooi jaar heb gehad, moet ik toch constateren dat het trainerschap, het dagelijks werken met een groep, dichter bij me staat'', aldus Jansen, die al langer bij PSV werkt en eerder onder meer Jong PSV onder zijn hoede had. ,,Daarover heb ik open gesprekken met Toon Gerbrands en Marcel Brands gevoerd. Uiteindelijk is ontbinding van mijn contract de uitkomst. Ik dank PSV voor vijf prachtige jaren. Ik kijk met een goed gevoel terug.''

PSV hoopt uiterlijk 1 augustus een opvolger voor Jansen te hebben, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. Dat is op tijd voor de start van het nieuwe seizoen.