Nieuws/Sport
2175283
Sport

Linksback Angeliño definitief naar PSV

Angelino is PSV'er.

Angelino is PSV'er.

PSV heeft de gewenste linksback eindelijk binnen. De landskampioen rondde vrijdag de komst van Angeliño af. De 21-jarige Spaanse verdediger komt over van Manchester City.

Angelino is PSV'er.

Angelino is PSV'er.

Hij tekent voor vijf jaar in Eindhoven. Er is tussen de vijf en zes miljoen betaald voor de veelzijdige back.

Angeliño was afgelopen seizoen al actief in de eredivisie, als huurling van NAC Breda. De Spanjaard speelde alle competitieduels van begin tot eind mee en maakte drie doelpunten. Manchester City verhuurde Angeliño eerder aan New York City FC en de Spaanse clubs Real Mallorca en Girona.

PSV probeerde afgelopen jaar na het vertrek van Jetro Willems tevergeefs een nieuwe linksback aan te trekken. De Eindhovense club dacht op de slotdag van de winterse transferperiode de Ghanese back Lumor Agbenyenu te kunnen presenteren, maar Sporting Portugal kaapte hem op het laatste moment weg. PSV onderzocht ook al de komst van Angeliño, maar dat bleek toen niet haalbaar. Een half jaar later komt de Spanjaard alsnog naar Eindhoven.

PSV rondt naar verwachting ook snel de komst van rechtsback Denzel Dumfries (sc Heerenveen) af.

"Ik wilde bij een topclub terechtkomen en dat is gelukt, ik zit nu bij de kampioen'', zei Angeliño. "Dit is een heel grote stap. Bij PSV vecht je voor heel andere dingen dan bij NAC. Ik volg deze club al sinds Karim Rekik hiernaartoe ging.'' Zijn oude teamgenoot bij City speelde twee jaar op huurbasis in Eindhoven.