Nieuws/Sport
2176191
Sport

'Ronaldo akkoord met monsterboete, ontloopt celstraf'

Voor Ronaldo is het een zorg minder.

Voor Ronaldo is het een zorg minder.

Cristiano Ronaldo is akkoord gegaan met een monsterboete van 18,8 miljoen euro en een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. Dat schrijft El Mundo vrijdagmiddag.

Voor Ronaldo is het een zorg minder.

Voor Ronaldo is het een zorg minder.

De superster van Real Madrid werd vervolgd door het Spaanse gerecht wegens belastingontduiking. De aanklagers beweren dat Ronaldo tussen 2011 en 2014 vier keer de belastingen wist te ontduiken, goed voor bijna vijftien miljoen euro. In juli vorig jaar verscheen de Portugees voor de rechtbank in Madrid. ''Ik betaal altijd wat ik moet betalen, ik doe het op de juiste manier en ik zal dat blijven doen”, verklaarde hij toen.

Eerder dit jaar stelden Ronaldo’s advocaten een schikking van 3,8 miljoen euro, plus een bekentenis van de overtreding voor, in ruil voor het laten vallen van strafrechtelijke procedures. Het Spaanse Agencia Estatal de Administración Tributaria (AEAT) wees dat voorstel botweg af. Nu zou er dus toch een deal zijn voor een bedrag dat vijf keer zo hoog ligt.

Zorg minder

De voorwaardelijke celstraf die Ronaldo krijgt, wordt omgezet in een 'effectieve straf' indien hij zich in de toekomst nog eens schuldig zou maken aan een soortgelijk vergrijp.

Voor Ronaldo zal het toch een zorg minder zijn. Op dit moment zit hij met de nationale ploeg van Europees kampioen Portugal in Rusland voor het WK voetbal. De vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal heeft nog nooit echt potten kunnen breken op een wereldbeker en wil daar graag verandering in brengen. Vrijdagavond is topfavoriet Spanje de eerste tegenstander voor CR7 en co.