Nieuws/Sport
217643
Sport

Goud voor Yuri van Gelder bij comeback

Yuri van Gelder op de NK in Ahoy.

Yuri van Gelder op de NK in Ahoy.

Yuri van Gelder heeft bij de eerste wedstrijd na zijn aftocht op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro de Nederlandse titel op het onderdeel ringen gepakt. De 34-jarige Brabander was zondag in de toestelfinale op ringen bij de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy met 14.300 net iets beter dan Anthony van Assche (14.150). Rick Jacobs werd met 13.300 derde.

Yuri van Gelder op de NK in Ahoy.

Yuri van Gelder op de NK in Ahoy.

Voor Van Gelder was het zijn eerste wedstrijd sinds de Spelen. Daar had hij zich geplaatst voor de toestelfinale op ringen maar werd hij na een stapavond naar huis gestuurd omdat hij de gedragsregels had overtreden. Hij besloot de EK turnen eerder dit jaar over te slaan. Met de nieuwe trainer Hassan Zaazouz hing Van Gelder in Ahoy weer voor het eerst in 'zijn' ringen.

Casimir Schmidt pakte met een score van 14.600 het goud op vloer. Boudewijn de Vries troefde Michel Bletterman met 13.300 tegen 12.900 af op het onderdeel voltige. Bij de vrouwen veroverde Tisha Volleman na het goud op de meerkamp ook de titel op sprong (13.712). Naomi Visser was in 12.900 de beste op brug.