Sport/Wielrennen
2176667
Wielrennen

Quintana bergop de sterkste in Zwitserland

Quintana was los.

Quintana was los.

AROSA - Nairo Quintana heeft de zevende etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven.

Quintana was los.

Quintana was los.

De Colombiaan was vrijdag de beste in de 170 kilometer lange rit die na een lange klim eindigde in Arosa. Richie Porte eindigde op 22 seconden als derde, maar de Australiër blijft wel leider in het algemeen klassement. Hij heeft 17 seconden voorsprong op Quintana.

Wilco Kelderman gaf als nummer vijf 38 seconden toe en zakte van de tweede naar de derde plek. Steven Kruijswijk kwam als achtste over de finish en Sam Oomen werd tiende. Oomen is nu vijfde in de tussenstand op 1.13 van Porte.

Een groep van 29 renners kreeg de ruimte in de etappe die een 140 kilometer lange en glooiende aanloop kende vanuit Eschenbach. Toen het serieuze klimwerk begon, was het de beurt aan de klassementsrenners. Quintana was van hen de sterkste. Met nog 11 kilometer te gaan had de Colombiaan, samen met een laatste groep vluchters van tien man, een voorsprong van 35 seconden op de groep met daarin Porte. De Australiër wist in het slot nog wel wat tijd terug te pakken, maar de etappezege van Quintana kwam niet meer in gevaar.

Zaterdag wacht de renners een vlakke etappe van 123 kilometer in en om Bellinzona. De 82e editie van de Ronde van Zwitserland eindigt zondag met een individuele tijdrit van 34 kilometer, eveneens in Bellinzona.

Vorig jaar ging de eindzege in de Ronde van Zwitserland naar de Sloveen Simon Spilak.