Nieuws/Sport
2177202
Sport

Trainingsgroep met elf schaatsers van start

Gerard van Velde.

Gerard van Velde.

Gerard van Velde en Peter Kolder zijn de coaches van KNSB-TeamNL Trainingsgroep, die zaterdag van start gaat met een een gezamenlijke training op het zomerijs van Thialf. Ze beginnen met elf schaatsers die nog geen team hebben gevonden.

Gerard van Velde.

Gerard van Velde.

De ploeg bestaat uit Lotte van Beek, Marcel Bosker, Wesly Dijs, Gerben Jorritsma, Michel Mulder, Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Kai Verbij, Esmee Visser en Ireen Wüst. Van Velde en Kolder overwegen nog andere schaatsers aan de ploeg toe te voegen.

NOC*NSF zorgt grotendeels voor de financiering van het team, dat onder regie van de KNSB valt. De trainingsgroep zal voorlopig voor drie maanden bestaan, waarna een evaluatie plaatsvindt. In het ideale model hebben alle schaatsers tegen die tijd onderdak gevonden bij een gesponsord team.

,,Het was eventjes puzzelen om aan de de trainingsgroep de best denkbare invulling te geven. Wij zijn blij dat we daarin zijn geslaagd", vertelde Emiel Kluin, disciplinemanager langebaan van de KNSB. ,,In de trainingsgroep kunnen deze topschaatsers zich in alle rust fulltime voorbereiden op het nieuwe schaatsseizoen. Tegelijkertijd ontstaat een collectief dat sponsors kunnen omarmen om een eigen topteam te beginnen."