Nieuws/Sport
2178267
Sport

Garcia assistent Pusic bij Twente

FC Twente-trainer Marino Pusic

FC Twente-trainer Marino Pusic

ENSCHEDE - Een van de eerste daden van Ted van Leeuwen als technisch directeur van FC Twente wordt het vastleggen van Gonzalo Garcia Garcia als assistent-trainer.

FC Twente-trainer Marino Pusic

FC Twente-trainer Marino Pusic

De voormalige speler van onder andere AGOVV, SC Heerenveen, Heracles Almelo, FC Groningen en VVV-Venlo moet trainer Marino Pusic terzijde gaan staan. Gonzalo Garcia Garcia, indertijd als speler door Van Leeuwen van Spanje naar AGOVV gehaald, was dit seizoen assistent van trainer John Lammers bij het Deense Esbjerg, waar Van Leeuwen de afgelopen twee jaar werkzaam was als technisch directeur. De wegen van Van Leeuwen en de toen nog als speler actief zijnde Gonzalo Garcia Garcia kruisten elkaar eerder ook al bij het Cypriotische Anorthosis Famagusta.

FC Twente heeft Boudewijn Pahlplatz onlangs laten weten, dat er voor hem komend seizoen geen plaats meer is. De oud-speler van FC Twente, zoon van clubcoryfee Theo Pahlplatz, was sinds 2007 actief als trainer voor de tukkers. Aanvankelijk als techniektrainer en vanaf het kampioensjaar 2010 als assistent-trainer. Welke rol de andere assistent-trainer van het vorige seizoen, Sjors Ultee, gaat vervullen, is nog onduidelijk.