Nieuws/Sport
2178990
Sport

Atleet Kupers slaat baanseizoen over

Thijmen Kupers

Thijmen Kupers

Thijmen Kupers komt dit jaar helemaal niet in actie op de atletiekbaan. De middenafstandloper kampt met een hardnekkige achillespeesblessure en heeft besloten alles op volledig herstel te zetten.

Thijmen Kupers

Thijmen Kupers

De specialist op de 800 meter richt zich op 2019, meldt hij via zijn Groningse Team 4 Mile. Kupers is elfvoudig kampioen van Nederland op de 800 meter (outdoor en indoor). Hij veroverde brons op de EK indoor van Praag in 2015.

,,De kans dat ik dit jaar nog fatsoenlijke wedstrijden zou kunnen gaan lopen werd met de dag kleiner. Toch is het een grote tegenvaller als je dan besluit om er definitief een punt achter te moeten zetten voordat het seizoen überhaupt begonnen is'', aldus Kupers. Hij liep de blessure afgelopen winter op tijdens een indoorwedstrijd in Düsseldorf en sindsdien heeft hij keer op keer een terugslag tijdens trainingsperiodes.

Hij miste daardoor al de NK én de WK indoor. ,,Toch is het goed voor mij dat er nu duidelijkheid is over wat me de komende periode te wachten staat. We moeten dit probleem vanaf de oorzaak aanpakken zodat het dit keer niet meer terug zal komen.''