Sport/WK 2018
2180144
WK 2018

Duitsland en Brazilië aan zet op WK

Löw met zijn manschappen.

Löw met zijn manschappen.

MOSKOU - De Duitse voetballers beginnen zondag de jacht op hun vijfde wereldtitel. In Moskou is Mexico in de groepsfase vanaf 17.00 uur de eerste tegenstander van het team van bondscoach Joachim Löw, dat in Rusland de titel verdedigt.

Löw met zijn manschappen.

Löw met zijn manschappen.

Duitsland kende geen overtuigende aanloop naar het WK en verloor onder meer een oefenwedstrijd van Oostenrijk. Tegen de Mexicanen zijn de Duitsers wel favoriet. Van de elf voorgaande ontmoetingen won de 'Mannschaft' er liefst tien. Vorig jaar zegevierde Duitsland op de Confederations Cup nog met 4-1.

Het eerste duel van zondag gaat vanaf 14.00 uur in Samara tussen Costa Rica en Servië. Bij het WK van 2014 kwamen de Costa Ricanen tot de kwartfinales, waarin Oranje na strafschoppen de sterkste was.

Brazilië en Zwitserland sluiten de vierde speeldag van het WK om 20.00 uur af in Rostov. De vijfvoudig wereldkampioen uit Zuid-Amerika doet het onder bondscoach Tite uitstekend. Zeventien van de 21 wedstrijden onder zijn leiding wonnen de Brazilianen. Zwitserland is ook bezig aan een sterke serie. Van de laatste 22 duels verloor het team van trainer Vladimir Petkovic er slechts eentje, van regerend Europees kampioen Portugal.