Sport/WK 2018
2180147
WK 2018

’Pluisje’ negeert rookverbod op tribune in Moskou

Maradona: ’Ik wist echt niet dat het niet mocht’

Diego Maradona rookte er lustig op los.

Diego Maradona rookte er lustig op los.

MOSKOU - Diego Maradona vindt het maar lastig. Als speler en in 2010 als trainer had hij invloed op de prestaties van het Argentijnse nationale elftal. Als supporter niet en dat vreet aan hem. Om de spanning tegen te gaan, rookte hij sigaren op de tribune in Moskou tijdens Argentinië-IJsland. Terwijl dat verboden is. ’’Dat wist ik echt niet.”

Diego Maradona rookte er lustig op los.

Diego Maradona rookte er lustig op los.

Op Instagram bood hij dan ook zijn excuses aan voor het roken tijdens Argentinië-IJsland. „Vandaag was een moeilijke dag voor de Argentijnen, met veel spanning bij iedereen voor de eerste wedstrijd op het WK. Iedereen heeft zijn manier om met die spanning om te gaan en voor mij is dat om te roken. Ik wist eerlijk gezegd echt niet dat je niet in het stadion mocht roken. Mijn excuses aan alle mensen en de organisatie. Kom op mensen, we moeten onze jongens van Argentinië steunen, nu meer dan ooit”, schreef hij op sociale media.

Dat ’Pluisje’ over het hoofd had gezien dat er niet gerookt mocht worden, is toch wel merkwaardig. Op de borden in het stadion stond vrij duidelijk het rookverbod aangegeven.

’El Diego’ moest in het stadion lijdzaam toekijken hoe zijn Argentinië niet voorbij IJsland wist te geraken. Tot overmaat van ramp miste sterspeler Lionel Messi bij een stand van 1-1 een strafschop.