Nieuws/Sport
218112
Sport

Routinier van Fenerbahçe wel zeer welkom in De Kuip

Transfer Van Persie naar Feyenoord nog ver weg

Robin van Persie

Robin van Persie

Robin van Persie is voor Feyenoord potentieel de grote blikvanger na het afscheid van Dirk Kuyt.

Robin van Persie

Robin van Persie

Een routinier, nieuw boegbeeld, leider in de kleedkamer en multifunctioneel in het elftal; in de ogen van trainer Giovanni van Bronckhorst en technisch directeur Van Geel is hij het allemaal. Maar het probleem is dat zijn transfer nog complexer is dan die van alle andere targets.

Fenerbahçe heeft twee seizoenen terug zes miljoen euro betaald aan Manchester United. De vraag is of de club dat bedrag al na twee seizoenen wil afschrijven. Daarnaast heeft de nieuwe trainer van de Turken, Aykut Kocaman, niet aangegeven dat hij Van Persie kwijt wil.

Fenerbahçe

Alleen als Fenerbahçe wordt gedwongen het mes te zetten in de salarishuishouding, kan er een mogelijkheid ontstaan voor de ex-Feyenoorder om te praten over een terugkeer naar De Kuip. Daarbij kan Feyenoord hem overigens maar een schijntje van zijn huidige salaris bieden.

Tot op de dag van vandaag is er geen beweging, zijn er geen besprekingen met Fenerbahçe en is een transfer van de voormalige topscorer van Arsenal, Manchester United en Oranje nog ver weg. Het neemt niet weg dat de wens om Van Persie in te lijven groot is en dat elke mogelijkheid om zaken te doen zal worden aangegrepen. Het wordt in alle opzichten een lange transferzomer bij de kampioen.

Lees het hele verhaal over de hete transferzomer van Feyenoord in de Premium Editie van De Telegraaf/TELESPORT van maandag 19 juni.