Sport/WK 2018
2182099
WK 2018

’Sterker nog: ik sla twee flessen achterover’

Bizarre belofte bondscoach Panama

Bondscoach Hernan Gomez van Panama.

Bondscoach Hernan Gomez van Panama.

Bondscoach Hernan Gomez van Panama heeft in aanloop naar het eerste duel van het Midden-Amerikaanse land op het WK in Rusland een bizarre en vooral gevaarlijke belofte gedaan.

Bondscoach Hernan Gomez van Panama.

Bondscoach Hernan Gomez van Panama.

De trainer grapte zondag, daags voor het treffen met België, dat hij bij een overwining op De Rode Duivels - of later in het toernooi op Engeland - twee flessen wodka achterover zou slaan.

Een journalist vroeg aan Gomez of hij iets geks zou doen bij een stunt tegen een van de twee favorieten voor de eindzege in de poule. „Gaat u dan misschien uw hoofd kaal scheren of een fles vodka leeg drinken?” Gomez liet zich niet kennen: „Zeker! Sterker nog: ik neem twee flessen vodka!”

Even later besloot hij terug te komen op zijn antwoord. „Nee, sorry, dat ga ik niet echt doen, hoor. We zijn rustig en kalm. We zijn professionals. Ik zie bij ons wel wat gekke kapsels, maar we zijn simpele mensen, gewoon rechtdoorzee.”

Mocht Panama tijdens een van haar eerste drie WK-wedstrijden daadwerkelijk stunten, dat zal er in het land zelf ongetwijfeld flink wat gedronken worden. Nadat Panama zich had verzekerd van een ticket naar Rusland werd door de president een nationale feestdag afgekondigd.