Sport/WK 2018
2185516
WK 2018

’Wij gaan Salah afstoppen’

Mohamed Salah

Mohamed Salah

SINT-PETERSBURG - De Russische bondscoach Stanislav Tsjertsjesov heeft een tactisch plan bedacht om Mohamed Salah af te stoppen.

Mohamed Salah

Mohamed Salah

De oud-doelman van de nationale ploeg denkt dat zijn spelers daarmee in staat zijn om de Egyptische ster dinsdag in de tweede groepswedstrijd op het WK aan banden te leggen. „Ik geloof in mijn spelers”, zei Tsjertsjesov in Sint-Petersburg. „Wij zijn klaar om Salah af te stoppen en dat gaan we doen ook. Hoe? Dat ziet iedereen dinsdag wel.”

Het vertrouwen bij de Russen is groot na de royale zege op Saudi-Arabië in de openingswedstrijd (5-0). De verwachtingen rond de nationale ploeg waren aanvankelijk laag in het gastland, maar na de vliegende start op het WK hebben de Russen volop kans op een plek in de volgende ronde.

Tegenstander Egypte verloor de eerste wedstrijd tegen Uruguay in de slotfase met 1-0. Salah, net hersteld van een schouderblessure, bleef toen de hele wedstrijd op de bank. Bondscoach Héctor Cúper wilde geen risico nemen met de topschutter van Liverpool. Dinsdag zal Salah vermoedelijk wel starten. Rusland mist de geblesseerde Alan Dzagojev.