Sport/Voetbal
2186660
Voetbal

Amsterdammers treffen Braziliaanse en Duitse opponent

Ajax in winter naar Florida

Ajax-coach Erik ten Hag.

Ajax-coach Erik ten Hag.

Na drie keer een Amsterdams ’nee’ op rij is het de organisatie van de Florida Cup gelukt om Ajax te strikken.

Ajax-coach Erik ten Hag.

Ajax-coach Erik ten Hag.

Het elftal van Erik ten Hag belegt van 5 tot 12 januari 2019 een trainingskamp in Orlando en speelt woensdag 9 januari tegen een Braziliaanse topclub (zo goed als zeker Sao Paulo) en heeft zaterdag 12 januari een Duitse tegenstander (waarschijnlijk Wolfsburg of Leverkusen).

Goedkeuring

De Amerika-trip, inclusief de vijfde editie van de Florida Cup, heeft de goedkeuring van trainer Ten Hag en teammanager Jan Siemerink: de trainingsfaciliteiten zijn perfect en na terugkomst (op 13 januari) heeft Ajax nog ruim een week tot de competitiehervatting, thuis tegen SC Heerenveen.

Met de komst van Ajax gaat de wens van de fans van Orlando City SC in vervulling. Uit een enquête bleek dat zij – van alle haalbare alternatieven – het liefst Borussia Dortmund of Ajax zagen komen. Ajax heeft in Orlando een fanclub.

Lucratief

Het bedrag dat de Amsterdammers incasseren is afhankelijk van de tv-rechten- en kaartverkoop. Het bepaalt of het een lucratieve of zeer lucratieve trip wordt. Het trainingskamp past ook in de internationale plannen van Ajax. De club sloot onlangs partnerships in China, Japan en Australië en Amerika heeft ook de aandacht.