Sport/WK 2018
2188803
WK 2018

Suarez belooft beterschap

Luis Suarez

Luis Suarez

ROSTOV - Luis Suarez gaat in zijn jubileumwedstrijd voor eerherstel.

Luis Suarez

Luis Suarez

De 31-jarige spits van FC Barcelona begint woensdag op het WK tegen Saudi-Arabië aan zijn honderdste interland voor Uruguay. Suarez geniet nog steeds het volste vertrouwen van bondscoach Oscar Tabarez, ook al liet hij in de eerste wedstrijd tegen Egypte (1-0) heel wat grote kansen onbenut.

,,Ik weet wat ik het elftal te bieden heb. Helaas heb ik dat in ons eerste duel niet laten zien'', zei Suarez. De oud-speler van FC Groningen en Ajax vormt in de nationale ploeg een levensgevaarlijk duo met Edinson Cavani, de topschutter van Paris Saint-Germain. Niet een van de twee spitsen, maar verdediger José Maria Giménez maakte tegen Egypte vlak voor tijd de winnende treffer.

,,Zolang hij het maar blijft proberen, maakt het niet uit als hij slecht speelt'', zei Tabarez over de druistige aanvaller van Barcelona. ,,We weten wat Luis kan. Ik heb ook van Messi, Pelé en Maradona wedstrijden gezien waarin ze niet aan de verwachtingen voldeden. Dat kan wel eens gebeuren.'' Suarez tekende in 99 optredens voor Uruguay voor 51 doelpunten.