Sport/WK 2018
2188926
WK 2018

Duitsers zeggen elkaar flink de waarheid

Manuel Neuer

Manuel Neuer

De voetballers van Duitsland hebben elkaar flink de waarheid gezegd na de verrassende nederlaag tegen Mexico (0-1).

Manuel Neuer

Manuel Neuer

,,We hebben veel gepraat", vertelde aanvoerder Manuel Neuer. ,,Niemand neemt een blad voor zijn mond. We zijn eerlijk tegen elkaar."

De doelman van Bayern München verscheen dinsdag later op een persconferentie omdat een groepsgesprek uitliep. ,,Wij zijn zelf onze grootste critici", zei Neuer, die de verantwoordelijkheid voor het slechte optreden van de wereldkampioen zondag tegen de Mexicanen bij de spelers neerlegde. ,,We zijn boos op onszelf en teleurgesteld over wat we hebben laten zien. We kijken nu wat er beter moet. Het belangrijkste is dat we samen blijven optrekken. Er mag geen ruimte zijn voor twee gedachten."

De regerend kampioen kreeg in eigen land veel kritiek op het slappe optreden tegen Mexico. Analytici en fans schrokken van het gebrek aan creativiteit. Bondscoach Joachim Löw zou de verkeerde opstelling hebben gekozen en Mesut Özil zou niet meer uitstralen dat hij nog graag voor Duitsland uitkomt. De spelmaker ligt al een tijdje onder vuur omdat hij zich samen met ploeggenoot Ilkay Gündogan heeft laten vereeuwigen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Duitsland probeert zich onder grote druk zo goed als mogelijk voor te bereiden op de tweede groepswedstrijd van zaterdag tegen de stugge Zweden. Een tweede nederlaag kan de titelverdediger noodlottig worden. ,,We spelen nu alleen nog maar finales", beseft Neuer. ,,Nu moeten de spelers iets verzinnen. We moeten laten zien wat ons zo sterk maakte in het verleden."