Sport/Tennis
219488
Tennis

Gasquet neemt 'revanche' op landgenoot

Richard Gasquet

Richard Gasquet

Richard Gasquet heeft maandag zijn landgenoot Gaël Monfils verslagen in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle: 3-6 6-4 6-3. Gasquet maakte in Duitsland zijn rentree na een blessure aan zijn rechterdijbeen. Twee weken geleden moest hij in de derde ronde van Roland Garros, vanwege die kwetsuur, opgeven tegen Monfils bij een stand van 1-1 in sets.

Richard Gasquet

Richard Gasquet

Na de eerste set met 6-3 te hebben gewonnen, leek Monfils op weg naar de volgende ronde. De nummer 16 van de wereld kreeg na 3-3 zeven breakkansen in twee servicegames van Gasquet, maar benutte die niet. De veertien plaatsen lager gerankte Fransman deed het op zijn beurt beter. Op 5-4 benutte hij zijn derde breakpoint en zijn eerste setpunt.

In de beslissende set waren er wederom breakkansen aan beide kanten. Gasquet greep er daar één van en bezorgde zichzelf de zwaarbevochten overwinning.

Rugblessure

De blessuregevoelige Gasquet bereikte vorig jaar op Wimbledon de laatste zestien. Hij moest toen ook opgeven, toen met problemen aan zijn rug. Bij een 4-2-achterstand tegen zijn landgenoot Jo-Wilfried Tsonga kon Gasquet niet meer verder.