2196152
WK 2018

Ronaldo maakt einde aan WK-droom Marokko

Ronaldo kopt op fraaie wijze de 1-0 binnen

Ronaldo kopt op fraaie wijze de 1-0 binnen

MOSKOU - Marokko is uitgeschakeld op het WK voetbal in Rusland. De Marokkanen verloren met 1-0 van Portugal door een vroege goal van Cristiano Ronaldo.

Ronaldo kopt op fraaie wijze de 1-0 binnen

Ronaldo kopt op fraaie wijze de 1-0 binnen

Door de nederlaag kan Marokko niet meer bij de beste twee in de poule eindigen. Portugal kwam al snel op voorsprong door een rake kopbal van wie anders dan Ronaldo. De nipte 1-0 gaven ze niet meer uit handen, al was deze nauwelijks verdiend te noemen.

In de eerste helft ging het verder goed op en neer, waarbij de Marokkanen zeker niet de mindere waren. Onder aanvoering van een gedreven Nordin Amrabat waren er genoeg gevaarlijke momenten voor het doel van de Portugese sluitpost Rui Patricio.

Die onderscheidde zich ook in het tweede deel van de WK-pot. Na een mooie indraaiende vrije trap van Hakim Ziyech verlengde Belhanda de bal fraai met het hoofd, maar evenzo fraai bleek de redding van Rui Patricio.

Niet veel later kreeg ook Benatia een goede schietkans, maar zijn schot ging over. De wedstrijd werd ook steeds onvriendelijker, met vele vervelende overtredingen aan beide kanten.

In de 67e minuut kreeg Ziyech een mooie kans om een vrije trap op een prima plek op doel te vuren, maar helaas voor heel Marokko schoot hij over. In de 83e minuut mocht Ronaldo weer eens aanleggen voor een vrije trap. Die smoorde in de muur. In de rebound besloot de Portugees om er een ouderwetse schwalbe uit te gooien, die overigens niet werd gezien door de scheidsrechter.

In de slotfase nog een grote kans in de zestien voor Ziyech, maar zijn schot vond het hoofd van een Portugese verdediger. diep in de blessuretijd was het weer Benatia met een grote kans, maar zijn schot vloog van dichtbij over.