2197465
Autosport

Hamilton wil actie zien bij GP Frankrijk

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

LE CASTELLET - Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton hoopt dat de GP van Frankrijk ’niet weer zo’n saaie race’ oplevert zoals de races in Monaco en Canada.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Hamilton geeft aan dat hij niet weet wat hij van de terugkeer van de F1 naar Le Castellet moet verwachten, maar hij hoopt in ieder geval dat ’het geen saaie race wordt’.

Na twee relatief saaie races in Monaco en Canada kreeg de Formule 1 nogal wat kritiek te verduren van zowel fans als rijders. Fernando Alonso omschreef de GP van Monaco dit jaar als één van de saaiste races uit de geschiedenis van de sport. Sebastian Vettel deed de kritiek af als ’kortzichtig’ en maakte een vergelijking met het WK voetbal, waar de volgende weken ook ’heus wel eens een saaie wedstrijd gespeeld zal worden’.

Kritiek

Hamilton heeft eerder al eens kritiek geuit over de keuze voor Le Castellet als gastheer voor de GP van Frankrijk. In 1990 werd voor het laatst nog een F1-race gereden op het circuit, toen werd het afgelost door Magny Cours, dat de GP van Frankrijk tot 2008 mocht organiseren.

’’Ik heb geen idee wat het zal brengen,” aldus Hamilton volgens Het Nieuwsblad. ’’Zal het weer een saaie race worden of krijgen we dit keer een spannende race?”

DRS-zones

“Zal het een race worden zoals in Baku? Ik zou het je niet kunnen vertellen, ik heb geen idee. Ik hoop voor Frankrijk dat het een goede race wordt, dat hoop ik echt vanuit de grond van mijn hart.”

Om het inhalen te bevorderen werden aan sommige races extra DRS-zones toegevoegd dit jaar. De FIA wil voor 2019 de aerodynamica van de auto’s aanpakken zodat het weer gemakkelijker wordt om elkaar te volgen.

Droevig

De GP van Canada heeft in het verleden meer dan eens spannende races opgeleverd, maar tijdens de laatste editie waren er nog minder positiewissels dan tijdens de GP van Monaco. Hamilton geeft aan dat het hem droevig stemt om de negatieve reacties te horen en te lezen.

“Ik heb die races niet gezien, dus ik weet niet hoe jullie zich voelen. Ik heb gehoord dat er nog minder inhaalacties waren dan in Monaco en een paar van mijn vrienden vertelden me dat het spannendste deel van de race de crash in het begin was.”

Testwerk

“Dat is helemaal niet waar de Formule 1 voor staat en het is triest om zoiets te moeten horen, want de sport heeft meer om het lijf dan dat,” besluit Hamilton.

Hamilton heeft nog nooit geracet op Le Castellet, de enige ervaring die de Brit heeft is het testwerk voor Pirelli dat hij vorig jaar afwerkte met zijn Mercedes.