Sport/WK 2018
2197684
WK 2018

El Ahmadi: ’Opgeheven hoofd weggaan op WK’

El Ahmadi in duel met Guedes.

El Ahmadi in duel met Guedes.

MOSKOU - Karim El Ahmadi baalde flink van de nipte 1-0 nederlaag van zijn Marokko tegen Portugal. Hierdoor is het laatste groepsduel op het WK voetbal, tegen Spanje voor spek en bonen voor de Marokkanen. ’’We moeten zorgen dat we hier met opgeheven hoofd weggaan.”

El Ahmadi in duel met Guedes.

El Ahmadi in duel met Guedes.

De uitschakeling is dan ook een hard gelag voor de middenvelder van Feyenoord. ’’We hebben negentig minuten lang gedomineerd, we waren de betere ploeg. Volgens mij was het ook een overtreding bij de goal, maar dat moet ik nog terugzien.”

Hij vervolgt: ’’Het is gewoon heel teleurstellend. Zeker als je zoveel kansen weet te creëren.”

Helm

Ook Nordin Amrabat baalt als een stekker. Volgens velen had hij uitgeroepen moeten worden tot Man of the Match. ’’Dat is niet zo boeiend, het gaat om het resultaat. En we liggen eruit. Wel mooi om voor 40.000 fans te spelen. Daarom moeten we tegen Spanje proberen wat terug te geven. Want het was prachtig om die support te zien.”

De gedreven rechterflankspeler gaat verder: ’’Ik speel liever slecht en dat ik dan win, in plaats van dat we goed spelen en verliezen.” Hoe zat het nou met die helm? ’’Ik heb hem zelf betaald, het kwam niet vanuit de FIFA. Ik kan me overigens niets meer herinneren van die wedstrijd tegen Iran. Maar dat ding was veel te heet joh, daarom deed ik hem af.”

Amrabat had last van een hersenschudding, maar dat weerhield hem niet om te spelen. En zelfs om de helm af te doen. ’’Ik had nergens last van. En heb het uiteraard overlegd met de medische staf.”