Sport/WK 2018
2197733
WK 2018

Suarez schiet Saoedi-Arabië naar huis

Suarez is blij na zijn goal.

Suarez is blij na zijn goal.

ROSTOV - Uruguay heeft ook zijn tweede wedstrijd op het WK voetbal gewonnen. Het Zuid-Amerikaanse land versloeg Saoedi-Arabië (1-0) en plaatste zich daarmee meteen voor de achtste finales.

Suarez is blij na zijn goal.

Suarez is blij na zijn goal.

Door het resultaat in Rostov is Rusland ook zeker van de tweede fase van het WK. Het gastland won een dag eerder al voor de tweede keer, ten koste van Egypte.

Luis Suarez speelde weer eens een belangrijke rol bij Uruguay. De aanvaller van Barcelona, voormalige speler van onder meer FC Groningen en Ajax, nam al na 23 minuten de 1-0 voor zijn rekening.

Uruguay speelt nog tegen Rusland om de eerste plaats in de groep. De ontmoeting tussen de Saoedi's en Egypte doet niet meer terzake.

Ongetwijfeld na overleg met keeperstrainer Frans Hoek had de Arabische bondscoach Juan Antonio Pizzi besloten zijn doelman te vervangen. Abdullah Al-Mayouf, die in het vorige duel met Rusland vijf treffers tegen kreeg, moest plaatsmaken voor Mohammed Al-Owais. Deze ging echter opzichtig in de fout bij het doelpunt van Suarez, door onder een hoekschop door te lopen. In zijn honderdste interland kreeg de spits zijn eerste goal van het toernooi daarmee in de schoot geworpen.

Daarna speelden de Saoedi's redelijk mee in het matige duel, wellicht mede omdat Uruguay genoegen leek te nemen met de minimale voorsprong. De Zuid-Amerikanen kregen nog kansjes via Edinson Cavani en nogmaals Suarez, maar nu stond Al-Owais wel op de juiste plaats. Voor Saoedi-Arabië was Hattan Bahebri nog het dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot naast.