219827
Sport

Nakamba van Vitesse naar Club Brugge

Marvelous Nakamba won met Vitesse de KNVB Beker

Marvelous Nakamba won met Vitesse de KNVB Beker

Vitesse raakt Marvelous Nakamba (23) kwijt aan Club Brugge. De middenvelder uit Zimbabwe tekent, als de medische keuring geen problemen oplevert, een vierjarig contract bij de nummer twee van België.

Marvelous Nakamba won met Vitesse de KNVB Beker

Marvelous Nakamba won met Vitesse de KNVB Beker

De Arnhemse club hield al rekening met een vertrek van de controlerende middenvelder, die na zijn transfervrije komst in 2014 een stormachtige ontwikkeling doormaakte. Ook Anderlecht, Galatasaray en clubs uit de Bundesliga volgden de Afrikaan op de voet. Met de komst van Thulani Serero (Ajax) reageerde Vitesse al op een transfer van Nakamba, wiens contract volgend jaar zou aflopen.

Ricky van Wolfswinkel

Eerder verkocht de bekerwinnaar topscorer Ricky van Wolfswinkel al aan FC Basel, terwijl ook Valeri Qazaishvili op weg is naar de uitgang. Naast Serero werd ook Heracles-middenvelder Thomas Bruns vastgelegd. Vitesse hoopt ook weer enkele spelers van Chelsea te huren. Over een huurjaar van Mason Mount (18) zijn beide clubs het al eens.

Brugge

"Door de nieuwe rol van Timmy Simons was het aantrekken van een onmiddellijk inzetbare “6” een prioriteit voor Blauw-Zwart", laat Brugge weten. De 40-jarige oud-PSV'er zal komend seizoen minder wedstrijden gaan spelen en als een soort mentor/assistent-trainer aan de slag gaan.

Bij Club Brugge, dat zich plaatste voor de voorrond van de Champions League, staan de Nederlanders Ruud Vormer, Lex Immers, Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil onder contract.