Sport/Voetbal
2198770
Voetbal

Overmars in het geheim naar Zwitserland

Marc Overmars.

Marc Overmars.

AMSTERDAM - Ajax’ directeur spelersbeleid Marc Overmars en de financiële chef Jeroen Slop hebben er geen gras over laten groeien, nadat Dusan Tadic meer en meer aangaf de deal te zien zitten.

Marc Overmars.

Marc Overmars.

De directeuren reisden op 31 mei in het geheim naar Zwitserland, waar zij een bezoek brachten aan Zug. Daar is het makelaarskantoor Soccer Mondial van Tadic’ nieuwe agent Milos Malenovic gevestigd en voerde de Ajax-directie een urenlang gesprek.

De dag daarna reisden zij naar Zuid-Engeland voor een eerste gesprek met Southampton. Hoewel Tadic óók bij handhaving van de Premier League-club een gelimiteerde transfersom in zijn contract bleek te hebben (17,1 miljoen euro) weigerden de Engelsen mee te werken aan een transfer. In een uiterste krachtsinspanning en met een duizelingwekkendenieuwe aanbieding probeerde Southampton de Serviër tot een langer verblijf te verleiden. Maar toen hij voet bij stuk hield en via Malenovic nogmaals zei per se naar Ajax te willen, gaf Southampton zich gewonnen.

Medische keuring

Met het definitieve ja-woord van Tadic, dat Ajax woensdag ontving, werd de eerste hobbel genomen. Alleen moet de speler na het WK nog worden gekeurd en was het zaak de transfer af te handelen met Southampton. Daarom vlogen Slop en Overmars gisteren naar Engeland en – net als op 31 mei op weg naar Zwitserland – werden zij weer betrapt op Schiphol, bij de gate van hun FlyBe-vlucht.