Sport/Autosport
2201261
Autosport

Ferrari, Mercedes én McLaren opties voor Red Bull-coureur

Ricciardo op zoek naar laatste puzzelstukjes

Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo.

LE CASTELLET - Nu Red Bull Racing qua motor de knoop heeft doorgehakt en voor een deal met Honda heeft gekozen, wil de teamleiding van de Engels-Oostenrijkse renstal ook snel duidelijkheid van Daniel Ricciardo. Zijn contract loopt na dit seizoen af en de Australische Formule 1-coureur schermt met interesse van meerdere andere teams.

Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo.

“Ik ben nog niet gepusht, maar dat zal de komende weken vast wel gaan gebeuren”, stelde de 28-jarige Ricciardo donderdag tijdens het persmoment in aanloop naar de Grand Prix van Frankrijk op het circuit van Paul Ricard.

“Er komen voor Red Bull twee thuisraces aan, in Oostenrijk en Engeland. Het is voor hen ideaal om dan iets bekend te kunnen maken.”

Ook Ricciardo zelf hoopt voor de Grand Prix van Hongarije op 29 juli, die het begin van de zomerstop inluidt, duidelijkheid te hebben. “Dat zou fijn zijn. Ik wil tijdens mijn vakantie niet de hele tijd aan de telefoon zitten. Ik wil van mijn rust kunnen genieten. Het kan ook eerder, maar ik wil in ieder geval voor de zomerstop duidelijkheid.”

Dat Red Bull Racing voor Honda heeft gekozen, verandert niet direct wat aan de keuze van Ricciardo. “Het is geen shock of verrassing voor me. Ik wist dat het kon gebeuren.”

Zowel Ferrari als Mercedes wordt al ruim een jaar genoemd als mogelijke nieuwe werkgever van Ricciardo. “Maar ík praat niet met Ferrari of Mercedes. Mijn manager dan? Nou, dat weet ik niet echt. Nou, oké. Mensen praten wel eens. Of ze drinken samen een kop koffie of een Red Bull. Jullie weten hoe dat gaat. Maar laten we hier niet dieper op ingaan”, stelde hij met een glimlach van oor tot oor.

Het gerucht dat ook McLaren interesse zou hebben in zijn diensten, had Ricciardo donderdag pas gehoord. “Ik heb het net een uur geleden gelezen. Ik kan er niet echt wat over zeggen, want het is niet zo dat ik daadwerkelijk een aanbieding heb gehad.”

“Er wordt veel gepraat over Mercedes en Ferrari, maar er kunnen natuurlijk ook andere interesse teams interesse tonen. Dat is met McLaren nu dus waarschijnlijk het geval. Maar bij hen hangt het ook nog een beetje van Fernando Alonso af, denk ik. Als hij vertrekt, willen ze misschien een ervaren coureur als ik aantrekken. We gaan het zien. Ik moet de komende tijd behoorlijk wat zaken afwegen. Ik ga nu op zoek naar de ontbrekende puzzelstukjes zodat ik een besluit kan nemen.”