Sport/WK 2018
2201691
WK 2018

Eerste punt voor Van Marwijk

Gelijkspel Australië en Denemarken in spannend duel

Eriksen opende op fraaie wijze de score

Eriksen opende op fraaie wijze de score

SAMARA - Bondscoach Bert van Marwijk heeft op het wereldkampioenschap in Rusland het eerste punt met Australië gepakt. In Samara speelde het land gelijk tegen Denemarken, 1-1. Met een punt en de groepswedstrijd tegen Peru nog te gaan hebben de Socceroos, die eerder verloren van Frankrijk, nog een kleine kans op het bereiken van de achtste finale.

Eriksen opende op fraaie wijze de score

Eriksen opende op fraaie wijze de score

Denemarken, dat had gewonnen van Peru, kwam al na zeven minuten op voorsprong door oud-Ajacied Christian Eriksen. Nog voor de rust maakte Mile Jedinak uit een strafschop gelijk.

Bij de 1-0 schoot Eriksen fraai in, nadat Nicolai Jørgensen met veel overzicht de bal voor hem had klaargelegd. De spits van Feyenoord kreeg vervolgens zelf een aardige kans op de 2-0, maar zag zijn kopbal net naast het doel van Mathew Ryan verdwijnen.

Daarna trok Australië het initiatief meer naar zich toe. Door interventie van de videoscheidsrechter, die een handsbal van Yussuf Poulsen had gezien, kreeg de formatie van Van Marwijk na ruim een half uur een strafschop. Die werd benut door Jedinak. De aanvoerder maakte eerder tegen Frankrijk ook al de 1-1, eveneens van de stip.

Met een hakballetje leidde Jørgensen ook de eerste kans in na de hervatting, die door Pione Sisto naast werd geschoten. Daniel Arzani en Tom Rogic probeerden het daarna van afstand namens Australië, maar hadden evenmin geluk.