Sport/Voetbal
2201911
Voetbal

AZ haalt aanvoerder Jong Ajax

Leon Bergsma met een AZ-sjaal

Leon Bergsma met een AZ-sjaal

ALKMAAR - AZ heeft donderdag centrale verdediger Léon Bergsma vastgelegd. De 21-jarige Amsterdammer komt over van Ajax. Hij was afgelopen seizoen aanvoerder bij Jong Ajax, dat kampioen werd in de Jupiler League

Leon Bergsma met een AZ-sjaal

Leon Bergsma met een AZ-sjaal

Hij tekent in Alkmaar een contract tot medio 2022. Het afgelopen seizoen was Bergsma aanvoerder van Jong Ajax dat kampioen werd van de Jupiler League.

Bergsma doorliep de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers en maakte zijn debuut in het betaalde voetbal op 8 mei 2015 door in de vallen tegen FC Oss. Tot dusver speelde de jeugdinternational 61 Jupiler League-wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht maakte hij niet.

Stinkende best

Bergsma is heel blij met zijn overstap. ’’Een heerlijk gevoel. Het is fantastisch om bij deze club te mogen tekenen. AZ is voor mij een topclub, geeft de jeugd een kans en speelt mooi attractief voetbal. Daar houd ik van. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen."

Ook AZ is uiteraard zeer tevreden met de transfer van Bergsma. ’’We hebben Léon de afgelopen jaren gevolgd en kennen hem goed. Het is een zeer talentvolle jongen die heeft laten zien heel goed bij AZ te kunnen passen. Wij vinden dat hij de potentie heeft om in het eerste te spelen”, aldus Directeur Voetbalzaken Max Huiberts.