Sport/Autosport
2202631
Autosport

Hamilton maakt uitzondering voor Amsterdam

Lewis Hamilton op circuit Paul Ricard

Lewis Hamilton op circuit Paul Ricard

LE CASTELLET - Lewis Hamilton trok vorige week naar Amsterdam voor een zakelijke bijeenkomst. Dankzij een ‘uitzonderlijk’ besluit raakte de Britse wereldkampioen in één klap verliefd op de hoofdstad.

Lewis Hamilton op circuit Paul Ricard

Lewis Hamilton op circuit Paul Ricard

Eigenlijk was de Mercedes-coureur helemaal niet van plan om de binnenstad te bezoeken, zo bekende hij donderdag in aanloop naar de Grand Prix van Frankrijk. Zoals altijd bij trips naar sponsoren was hij eigenlijk van plan om direct weer vertrekken. Dit keer besloot hij – tot zijn eigen geluk – echter anders.

“Ik had Amsterdam al een paar keer eerder bezocht. Dan ging ik van Schiphol direct naar het kantoor en weer terug. Nu ben ik daadwerkelijk de stad in geweest. Dat doe ik bij dat soort zakelijke tripjes normaal nooit, maar nu wel. Ik moest eigenlijk weg, maar gelukkig ben ik gebleven. Het werd een geweldig uitstapje.”

De 33-jarige Hamilton voelde zich helemaal op zijn plek aan de Amsterdamse grachten. “We hebben wat fietsen gehuurd en zijn gaan rondrijden. Ik moet zeggen: de stad is echt prachtig. Amsterdam is een coole stad. Men heeft het vaak over Parijs, maar ik vind Amsterdam veel toffer. Het was mooi weer, dus er waren veel mensen op straat. Daardoor kon ik zien hoe jeugdig de stad is.”

De viervoudig wereldkampioen komt zeker terug, zo verzekerde hij. “Ik ken nu wat leuke restaurants. De volgende keer zorg ik dat ik er een dag eerder heenga. Dan kan ik weer wat tijd in de stad doorbrengen.”