Sport/Voetbal
220456358
Voetbal

Haagse profclub wint kort geding

ADO Den Haag wil beslag laten leggen op aandelen United Vansen

Logo ADO

Logo ADO

DEN HAAG - ADO Den Haag wil beslag laten leggen op de aandelen van het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen, de grootaandeelhouder van de club. Het in degradatienood verkerende ADO meldt dat in reactie op de uitspraak van het kort geding, waarin ADO maandag in het gelijk werd gesteld en nu recht heeft op 2 miljoen euro van United Vansen en haar indirecte aandeelhouder Jiahua.

Logo ADO

Logo ADO

„ADO Den Haag is tevreden met de uitspraak van de voorzieningenrechter, maar betreurt dat het zover heeft moeten komen. De club zal als vervolgstap beslag laten leggen op de aandelen van United Vansen. De huidige financiële situatie vraagt namelijk om een oplossing op de zeer korte termijn. Langs meerdere lijnen wordt hieraan gewerkt”, aldus ADO, dat verwacht begin volgende week hier meer over te kunnen melden.

ADO had de zaak aangespannen vanwege het niet nakomen van betalingsafspraken door United Vansen. Zonder die 2 miljoen komt ADO, dat onderaan staat in de Eredivisie en afkoerst op degradatie, in acute geldnood.